Svi recepti

Krambl sa breskvama

Sastojci: ZA TESTO
  • 1 šolja Sunoko šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 3 šolje brašna
  • 1 šolja (240 g), iseckan na kockice maslac
  • 1 veliko, blago umućeno jaje
  ZA SLOJ SA BREKSVAMA
  • 5 komada, velike, oguljene i isečene na kockice breskve
  • 1/2 šolje Sunoko šećera
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1 kašičica soka od limuna
  • 1/4 kašičice cimeta
  ZA PRELIV
  • 1 šolja Sunoko šećer u prahu
  • 1/4 kašičice – ekstrakt od badema
  • 1 kašika svežeg mleka

Priprema:

Pomešajte suve sastojke i dodajte maslac, sve vreme mešajući. Pre toga blago umutite jaje i dodajte ga. Mešajte, dok ne dobijete testo koje se mrvi, a 1/2 od njega rasporedite na dno tiganja. Pomešajte Sunoko šećer, kukuruzni skrob, sok od limuna i cimet i dodajte im kockice breskve. Dobijenu smesu isipajte preko testa i ravnomerno rasporedite. Preko posipajte preostalo testo. Pecite na 180 stepeni, oko 50-55 minuta. Dobro ohladite. Preliv /koji je po želji/ napravite, tako što ćete pomešati Sunoko šećer u prahu sa ekstraktom od badema i mlekom. Pre posluženja poprskajte kolač dobijenim prelivom.