Svi recepti

Kremasta krostata sa voćem

Sastojci:

Osnova:

  • 200g brašna
  • 80g maslaca
  • 1 žumance
  • 100g Sunoko šećera
  • Rendana kora limuna

Krem:

  • 250g maskarpone krema
  • 1 kašika Sunoko šećera u prahu
  • 100g kondenzovanog mleka (zaslađenog)

Dekoracija:

  • 150g šumskog voća

 

Priprema:

Uključiti rernu na 175 stepeni. Potreban je tart kalup sa dnom koje se skida. Brašno, maslac, žumance, Sunoko šećer i rendanu koru od limuna gnječimo dlanovima dok ne dobijemo fine mrvice. Smesu sipajte u tart kalup, osnova ne treba da se pritiska mnogo nego da ostane rovita, osnovno je da se oblikuju ivice po rebrima kalupa. Stavite u rernu na 175 stepeni, ne više od 12 do 15 minuta. Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi. U posudi pomešajte maskarpone, Sunoko šećer u prahu, mešajte spatulom. Dodajte kondenzovano mleko i lepo mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Nakon što se potpuno ohladi kora za krostatu, sipajte krem sa maskarponeom, rasporedite, poravnajte. Pošto je osnova rovita malo se teže raspoređuje krem. Krostatu sa kremom i voćem pospite odozgo svežim šumskim voćem.