Svi recepti
Krofne, krofnice
- dva jaja
- pet kašika šećera
- 250 ml mleka
- prašak za pecivo
- 600 g brašna
- šest velikih kašika jogurta
- ulje za prženje
- Cristal šećer
- džem po želji
U dubokoj posudi mikserom dobro umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i sve izmešati, pa polako dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i na samom kraju dodati jogurt. Smesu rukom umesiti u glatko testo.
Radnu površinu posuti brašnom i razviti testo oklagijom debljine do jednog centimetra zatim vaditi manjom modlom krofne koje se ređaju na salvetu, dok se sve testo ne potroši.
Zagrejati u većoj posudi ulje i pržiti krofne dok ne porumene sa svih strana i dok ne dobiju onu braonkastu boju. Krofne premazati džemom po želji i uvaljivati u Cristal šećer.
Podelite sa nekim koga volite!