Svi recepti

Krofne, krofnice

Potrebni sastojci za punu vanglu:
  • dva jaja
  • pet kašika šećera
  • 250 ml mleka
  • prašak za pecivo
  • 600 g brašna
  • šest velikih kašika jogurta
  • ulje za prženje
  • Cristal šećer
  • džem po želji

U dubokoj posudi mikserom dobro umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko i sve izmešati, pa polako dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i na samom kraju dodati jogurt. Smesu rukom umesiti u glatko testo.
Radnu površinu posuti brašnom i razviti testo oklagijom debljine do jednog centimetra zatim vaditi manjom modlom krofne koje se ređaju na salvetu, dok se sve testo ne potroši.
Zagrejati u većoj posudi ulje i pržiti krofne dok ne porumene sa svih strana i dok ne dobiju onu braonkastu boju. Krofne premazati džemom po želji i uvaljivati u Cristal šećer.

Podelite sa nekim koga volite!