Svi recepti

Krofne od bundeve

Sastojci: 85g smeđeg Sunoko šećera 260g brašna 2 kašičice praška za pecivo 1/4 kašičice soli 1/2 kašičice cimeta 1/4 kašičice muskatnog oraščića 1/4 kašičice karanfilića 85g šolje pirea od bundeve 2 jaja 1dcl punomasnog mleka 4 kašike rastopljenog putera 2 kašičice ekstrakta vanile   Smesa za glazuru: 220g Sunoko šećera u prahu 40ml punomasnog mleka sok od limuna po potrebi prehrambene boje ili ukrasne mrvice

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite posudu za krofne tako što ćete ih podmazati maslacem. U prvoj činiji umutite sve suve sastojke; brašno, prašak za pecivo, so i dodatke. U drugoj posudi izmešajte bundevu, smeđi Sunoko šećer, mleko, jaja, puter i ekstrakt vanile. Sjedinite sastojke iz obe činije. Tako sjedinjenu smesu sipajte u kalup (bilo bi poželjno da imate kalup za krofne koje imaju rupu u sredini). Pecite oko 10-13 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu oko 5 minuta. Posle toga okrenite kalup i izbacite krofne na rešetku za hlađenje. Kada se krofne potpuno ohlade, pripremite glazuru. Umočite svaku krofnu u glazuru, vratite je na rešetku i ostavite da se osuši.