Svi recepti

Krofne od bundeve

Sastojci:

85g smeđeg Sunoko šećera

260g brašna

2 kašičice praška za pecivo

1/4 kašičice soli

1/2 kašičice cimeta

1/4 kašičice muskatnog oraščića

1/4 kašičice karanfilića

85g šolje pirea od bundeve

2 jaja

1dcl punomasnog mleka

4 kašike rastopljenog putera

2 kašičice ekstrakta vanile

 

Smesa za glazuru:

220g Sunoko šećera u prahu

40ml punomasnog mleka

sok od limuna po potrebi

prehrambene boje ili ukrasne mrvice

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite posudu za krofne tako što ćete ih podmazati maslacem. U prvoj činiji umutite sve suve sastojke; brašno, prašak za pecivo, so i dodatke. U drugoj posudi izmešajte bundevu, smeđi Sunoko šećer, mleko, jaja, puter i ekstrakt vanile. Sjedinite sastojke iz obe činije. Tako sjedinjenu smesu sipajte u kalup (bilo bi poželjno da imate kalup za krofne koje imaju rupu u sredini). Pecite oko 10-13 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu oko 5 minuta. Posle toga okrenite kalup i izbacite krofne na rešetku za hlađenje. Kada se krofne potpuno ohlade, pripremite glazuru. Umočite svaku krofnu u glazuru, vratite je na rešetku i ostavite da se osuši.