Svi recepti

Krostata od jagoda sa kremom

Sastojci:
  • 200g Sunoko šećera
  • 130g kravljeg masalaca
  • 200g jagoda
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1 kašičica vanile
  • So
  • 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
  • 100g Sunoko šećera
  • 300ml svežeg mleka
  • 2 jajeta
  • 2 kašike skroba
  • 2 kesice vanile

Priprema:

Prosejte brašno zajedno sa solju i praškom za pecivo u duboku posudu. Unutra razbijte celo jaje i dodajte žumance, maslac i  Sunoko šećer. Počnite da mesite dok se ne dobiju mrvice maslaca.

Pokrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na otprilike 60 minuta.

U šerpu sipajte sveže mleko i dodajte jaja, skrob i šećer. Počnite da mešate krem metalnom žicom za mućenje dok se ne zgusti. Zatim ga skinite i začinite vanilama.

Sipajte polovinu mrvica od maslaca u okruglu tepsiju na papir za pečenje.

Odozgo sipajte ohlađeni krem i poređajte jagode.

Sipajte na njih ostale mrvice maslaca i stavite voćnu pitu da se peče na 180°C dok ne bude gotova.  Ohladite dezert i pospite ga Sunoko šećerom u prahu.