Svi recepti
Krostata od jagoda sa kremom
- 200g Sunoko šećera
- 130g kravljeg masalaca
- 200g jagoda
- 1 jaje
- 1 žumance
- 1 kašičica vanile
- So
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100g Sunoko šećera
- 300ml svežeg mleka
- 2 jajeta
- 2 kašike skroba
- 2 kesice vanile
Priprema:
Prosejte brašno zajedno sa solju i praškom za pecivo u duboku posudu. Unutra razbijte celo jaje i dodajte žumance, maslac i Sunoko šećer. Počnite da mesite dok se ne dobiju mrvice maslaca.
Pokrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na otprilike 60 minuta.
U šerpu sipajte sveže mleko i dodajte jaja, skrob i šećer. Počnite da mešate krem metalnom žicom za mućenje dok se ne zgusti. Zatim ga skinite i začinite vanilama.
Sipajte polovinu mrvica od maslaca u okruglu tepsiju na papir za pečenje.
Odozgo sipajte ohlađeni krem i poređajte jagode.
Sipajte na njih ostale mrvice maslaca i stavite voćnu pitu da se peče na 180°C dok ne bude gotova. Ohladite dezert i pospite ga Sunoko šećerom u prahu.