Svi recepti
Kruška tart
- 150 g brašna
- 50 g Sunoko šećera
- 2 kašičice kakaa
- 1 žumance
- 125 g putera
- 50 g seckanih badema
- 2 zrele kruške
- 50 g Sunoko šećera
- 100 ml suvog belog vina
- 1 ravna kašičica skroba
Priprema:
Brašno, Sunoko šećer, žumance i na kockice isečen puter izgnječite u glatko testo. Testo stavite u celofan i ostavite u frižideru tridesetak minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kruške oljuštite, odstranite koštice i iseckajte ih. Kruške, Sunoko šećer i vino stavite u šerpu, zatim na ringlu dok ne provri, a skrob pomešajte sa malo vode i time zgusnite kompot. Testo izvadite iz frižidera i tanko ga razvaljajte. Isecite krugove i njih stavite na dno u podmazani pleh sa kalupima za mafine. Kalup sa testom napunite filom i pospite seckanim bademom. Kolačiće pecite 20-25 minuta.