Svi recepti

Kung pao piletina

Sastojci:

pola kg pilećeg filea

kineski mix povrća

ulje za prženje

dve kašike belog vina

dve kašike soja sosa

četiri kašike ulja od susama

dve kašike skroba

dve kašike belog vina

jedna kašika Sunoko smeđeg šećera

kašika sirćeta

pola kašičice đumbira u prahu

pola kašičice bibera

pola kašike ljute paprike

6 čenova belog luka

100 gr pečenog kikirikija

četiri mlada luka

Priprema:
Napraviti marinadu od vina, soja sosa, ulja od susama i kašike skroba razmućenog u malo vode. U marinadu staviti komade piletine, dobro promešati i ostaviti da se hladi u frižideru 30 minuta. U posudu pomešati vino, soja sos, ulje od susama, sirće, đumbir, biber, Sunoko smeđi šećer i skrob razmućen u malo vode. Dodati beli luk, mladi luk i kikiriki, presuti u šerpu i na umerenoj vatri uz stalno mešanje krčkati nekoliko minuta dok se ne zgusne. Po potrebi dodati malo vode da se sos razblaži i skloniti sa vatre.
Zagrejati tiganj sa malo ulja, izvaditi piletinu iz marinade i pržiti je nekoliko minuta. Dodati povrće i nastaviti prženje još nekoliko minuta. Dodati sos, promešati tako da sos ravnomerno prekrije povrće i piletinu.
Servirati uz kuvani pirinač.