Svi recepti

Ledena Šarlota sa malinama

Sastojci (za 14 parčića):
  • 2 gotove kore za tortu
  • 7 kašika limunovog soka
  • 4 listova želatina
  • 2 jajeta
  • 2 žumanceta
  • kesica vanilin-šećera
  • 100 g Sunoko šećera
  • 240 g slatka od malina
  • 250 g mascarpone sira
  • 2,5 dl jogurta
  • 2 dl slatke pavlake
  • 200 g piškota

Priprema:

Na dno kalupa za tortu stavite koru i poprskajte dvema kašikama limunovog soka, a obruč obložite piškotama. Želatin potopite u vodu. Četiri žumanceta, vanilin-šećer i Sunoko šećer umutite kremasto. Maline ocedite, pa tri kašike sirupa, mascarpone sir, jogurt i tri kašike limunovog soka umešajte u krem od žumanaca. Ocedite želatin i dodajte krem. Ulupajte žumanca, umutite slatku pavlaku, pa zajedno sa 100 g oceđenih malina dodajte u krem. Sa pola krema nafilujte donju koru, preklopite drugom korom, poprskajte limunovim sokom i sirupom od malina. Celu tortu premažite ostatkom krema. Ukrasite preostalim malinama i sirupom. Stavite u frižider da se hladi osam sati I poslužite.