Svi recepti
Ledena Šarlota sa malinama
- 2 gotove kore za tortu
- 7 kašika limunovog soka
- 4 listova želatina
- 2 jajeta
- 2 žumanceta
- kesica vanilin-šećera
- 100 g Sunoko šećera
- 240 g slatka od malina
- 250 g mascarpone sira
- 2,5 dl jogurta
- 2 dl slatke pavlake
- 200 g piškota
Priprema:
Na dno kalupa za tortu stavite koru i poprskajte dvema kašikama limunovog soka, a obruč obložite piškotama. Želatin potopite u vodu. Četiri žumanceta, vanilin-šećer i Sunoko šećer umutite kremasto. Maline ocedite, pa tri kašike sirupa, mascarpone sir, jogurt i tri kašike limunovog soka umešajte u krem od žumanaca. Ocedite želatin i dodajte krem. Ulupajte žumanca, umutite slatku pavlaku, pa zajedno sa 100 g oceđenih malina dodajte u krem. Sa pola krema nafilujte donju koru, preklopite drugom korom, poprskajte limunovim sokom i sirupom od malina. Celu tortu premažite ostatkom krema. Ukrasite preostalim malinama i sirupom. Stavite u frižider da se hladi osam sati I poslužite.