Svi recepti

Lemingtosi

šolja belog pšeničnog brašna jedna i po kašičica praška za pecivo šolja putera sobne temperature šolja Sunoko šećera u prahu dva jaja kašičica ekstrakta vanile pola šolje mleka (takođe na sobnoj temperaturi) 660g Sunoko šećera u prahu 250ml vode 60g nezaslađenog kakao praha kašičica ekstrakta vanile 250g kokosovog brašna

Priprema:
Zagrejati rernu na 200C stepeni i podmazati pleh. Prosejati brašno i prašak za pecivo u činiju srednje veličine i ostaviti sa strane. Mutiti puter i Sunoko šećer u prahu električnim mikserom, dok masa ne postane lagana i penasta. Dodati jedno po jedno jaje. Potom dodati i kašiku ekstrakta vanile, nastaviti mućenje i dodavati naizmenično mleko i mešavinu brašna i praška za pecivo. Preručiti testo u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Ostaviti potom da se hladi.
Iseći na jednake kocke. Kokosovo brašno sipati na veliki ravan tanjir i ostaviti sve sa strane a potom započeti pripremu preliva. Sipati u šerpu Sunoko šećer i kakao prah, promešti, a potom im uz lagano mešanje dodati i vodu dok se sve lepo ne sjedini. Smesu za preliv zatim zagrevati na šporetu, dok ne provri, a onda ostaviti da vri 12 minuta bez mešanja. Nakon toga, skinuti šerpu sa vatre, dodati ekstrakt vanile i mešati oko minut. Kad se umeša vanila, ostaviti preliv da se polako hladi na sobnoj temperaturi. Uzeti zatim pripremljene kocke i viljuškom jednu po jednu kratko umakati u ohlađeni preliv, tako da ih preliv zahvati sa svih strana. Tako pripremljene kocke uvaljati u kokosovo brašno i poređati na ravan poslužavnik ili neku drugu ravnu površinu, tako da se ne dodiruju međusobno. Kada se sasvim ohlade, poslužiti. Prijatno!