Svi recepti

Lenja pita

Sastojci: 200g margarina 150g Sunoko kristal šećera 525g brašna 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 1 prstohvat soli 3 jaja Fil: 1kg jabuka 100g Sunoko kristal šećera 1 kašičica cimeta 50g mlevenih oraha Sunoko prah šećer za posipanje 1 vanilin šećer

Priprema:
Jabuke oljuštiti i narendati, posuti ih sa 100g Sunoko šećera i dodati cimet. Za pripremu testa u posudu staviti brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo. Posebno umutiti margarin sa Sunoko šećerom i vanilin šećerom, masu umutiti da se rastope kristali šećera, dodati jaja i sjediniti masu. Umućenoj masi dodati pripremljeno brašno, izmešati sve dobro da se dobije glatko prhko testo. Testo ostaviti umotano u providnu foliju da odstoji oko jedan sat u frižideru. Nakon tog vremena testo podeliti na dva dela. Razvući kore na papiru za pečenje. Koru prebaciti na pripremljen pleh veličine 24 x 36 cm zajedno sa papirom. Koru posuti mlevenim orasima, naneti rendane jabuke i pokriti ih drugom korom. Pitu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 – 40 minuta. Prijatno!