Svi recepti

Lincer kolači

Sastojci:

125g brašna

pola kašičice cimeta

pola kašičice soli

pola kašičice praška za pecivo

95g mlevenih badema

1/4 šolje Sunoko smeđeg šećera

200g putera

pola šolje Sunoko šećera u prahu

kašičica ekstrakta od vanile

Priprema:
U dubljoj činiji pomešati brašno, cimet i prašak za pecivo. Sunoko šećer i bademe izblendati zajedno.
U drugoj činiji izmešati puter i Sunoko šećer u prahu dok se ne dobije kremasta smesa. Dodati jaje pa vanilu, a potom brašno i pomešan badem i Sunoko šećer. Formirati od testa loptu i zamotati u plastičnu foliju. Od testa u foliji napraviti disk i ohladiti u frižideru 2 sata. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Posuti radnu površinu brašnom, a zatim prepoloviti testo na pola i oba rastanjiti na otprilike 5mm. Iz prve polovine izvaditi modlama jedno veliko srce iz kojeg ćete istisnuti i manje modle obliku srca. Drugi deo iseći bez tog manjeg oblika. Peći 10 do 12 minuta dok ivice ne postanu zlatne. Ohladiti kolače, a potom ih spojiti zajedno sa džemom od maline između. Sve kolače posuti Sunoko šećerom u prahu.