Svi recepti

Linzer keksići sa džemom od kajsija

Sastojci (za 35 keksića)

  • 75 g Sunoko šećera u prahu

  • 150 g margarina

  • 225 g mekog brašna

  • 1 žumance

  • prstohvat soli

  • rendana korica limuna

  • džem od kajsije (ili po želji)

Priprema

U plastičnoj posudi na listiće iseckati margarin koji je pre toga stajao na sobnoj temperaturi. Ubaciti sve ostale sastojke odjednom i izmutiti kratko mikserom sa nastavcima za mešanje testa, kada dobijete izmrvljenu smesu odložiti mikser i rukom zamesiti glatko testo.
Testo oblikovati u loptu i zaviti u pvc foliju pa vratiti u posudu i ostaviti u frižideru na sat vremena. Pripremiti dva pleha od rerne i obložiti ih papirom za pečenje. Izvaditi testo iz frižidera i preseći na 2 dela. Jedan deo staviti u frižider, da se ne topi. Posuti brašnom radnu površinu, staviti prvi deo testa, uzeti oklagiju pa razviti testo na 2 mm debljine. Uzeti modlicu za linzer keks, prečnika 5 cm. Iseći pune krugove testa i ređati ih u pleh. Od ostataka ponovo zamesiti testo i ponavljati postupak dok god ne potrošite testo.

Izvaditi iz frižidera drugi deo testa. Od njega napraviti poklopce za linzere, svaki krug testa ćete izdubiti na sredini sa manjim oblikom po želji. Kada ste i poklopce za linzere poslagali, staviti pleh u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, peći 10-12 minuta. Isto tako ispeći poklopce linzera. Prilikom spajanja poklopce posuti Sunoko šećerom u prahu, linzere namazati džemomi i sastaviti.