Svi recepti

Lukumades

Sastojci: 450g brašna kašika Sunoko šećera 10g suvog kvasca 1 jaje 1/2 kašičice soli prstohvat muskatnog oraščića kašika ekstrakta vanile ulje za prženje 150ml meda 60g Sunoko šećera kašika limunovog soka rendana limunova korica

Priprema:
Kvasac pomešajte sa Sunoko šećerom i 125 ml tople vode i ostavite 60 minuta da nadođe. U nadošli kvasac dodajte brašno, jaje, so, ekstrakt vanile, muskatni oraščić i 375 ml tople vode, zamesite testo, pokrijte folijom i ostavite da naraste. U dubokoj posudi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, kašičicom vadite komadiće testa (svaki put kašičicu zamočite u ulje da se testo ne bi lepilo) i pržite dok ne porumene. U šerpici zagrejte med, Sunoko šećer, 70 ml vode, sok i koricu od limuna. Krofnice prelijte ohlađenim sirupom i servirajte.