Svi recepti
Lukumades
Sastojci:
450g brašna
kašika Sunoko šećera
10g suvog kvasca
1 jaje
1/2 kašičice soli
prstohvat muskatnog oraščića
kašika ekstrakta vanile
ulje za prženje
150ml meda
60g Sunoko šećera
kašika limunovog soka
rendana limunova korica
Priprema:
Kvasac pomešajte sa Sunoko šećerom i 125 ml tople vode i ostavite 60 minuta da nadođe. U nadošli kvasac dodajte brašno, jaje, so, ekstrakt vanile, muskatni oraščić i 375 ml tople vode, zamesite testo, pokrijte folijom i ostavite da naraste. U dubokoj posudi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, kašičicom vadite komadiće testa (svaki put kašičicu zamočite u ulje da se testo ne bi lepilo) i pržite dok ne porumene. U šerpici zagrejte med, Sunoko šećer, 70 ml vode, sok i koricu od limuna. Krofnice prelijte ohlađenim sirupom i servirajte.