Svi recepti
Mađarski kurtoš
- 1 kesica suvog kvasca
- 250ml mlakog mleka
- 3 kašike Sunoko šećera
- 50g margarina
- 2 jaja
- 3 kesice vanilin šećera
- 700g brašna
- 200g Sunoko šećera
- 70ml vode
- Cimet
- Vanilin šećer
- Kokosovo brašno
- Mleveni orasi
- 6 limenki obloženih alu folijom
Priprema:
U toplo mleko dodati Sunoko šećer, kvasac i kašiku brašna. Ostaviti sa strane da nadođe. Margarin i jaja izmiksati, dodati vanilin šećer i kvasac i zamesiti testo uz postepeno dodavanje brašna, tako da se dobije čvrsto testo. Ostaviti oko 1 h da nadolazi. Rasklagijati testo na oko 5 mm debljine i seći trakice 2 cm širine. Trakice umotati oko limenke (koju ste prethodno obložili aluminijumskom folijom) tako da se trakice preklapaju. Limenke poređati uspravno na pleh (testo po želji možete premazati žumancetom) i peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Ostaviti da se malo ohladi i potom skinuti sa limenki. Skuvati sirup tako što stavite Sunoko šećer i vodu da vri 4 minuta i sa njim premazati svaki kolač i uvaljati u orahe, kokos ili cimet i vanilin šećer.