Svi recepti
Mafini sa bundevom
Sastojci:
120g Sunoko šećera u prahu
50g Sunoko šećera u kocki
200g očišćene žute bundeve
300g pšeničnog oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
3 jaja
50ml mleka
50ml ulja
50g suvog grožđa
maslac za premazivanje kalupa
Priprema:
Bundevu stavite u posudu i dodajte toliko vode da je prekrije. Kuvajte na laganoj vatri. Posle kuvanja ocedite suvišnu tečnost. Još toplu bundevu usitnite u seckalici. Brašno promešajte s praškom za pecivo, cimetom i Sunoko šećerom. Posebno izmiksajte jaja, dodajte mleko, ulje i bundevu. Postupno umešajte brašno i suvo grožđe. Kalupe za mafine premažite maslacem. Napunite ih pripremljenom smesom, pospite grubo tucanim Sunoko šećerom (za ovo koristite šećer u kocki) i pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.