Svi recepti

Mafini sa bundevom

Sastojci:   120g Sunoko šećera u prahu 50g Sunoko šećera u kocki 200g očišćene žute bundeve 300g pšeničnog oštrog brašna 1 prašak za pecivo 1 kašičica cimeta 3 jaja 50ml mleka 50ml ulja 50g suvog grožđa maslac za premazivanje kalupa

Priprema:
Bundevu stavite u posudu i dodajte toliko vode da je prekrije. Kuvajte na laganoj vatri. Posle kuvanja ocedite suvišnu tečnost. Još toplu bundevu usitnite u seckalici. Brašno promešajte s praškom za pecivo, cimetom i Sunoko šećerom. Posebno izmiksajte jaja, dodajte mleko, ulje i bundevu. Postupno umešajte brašno i suvo grožđe. Kalupe za mafine premažite maslacem. Napunite ih pripremljenom smesom, pospite grubo tucanim Sunoko šećerom (za ovo koristite šećer u kocki) i pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.