Svi recepti

Majska torta

Sastojci:
  • 2 žumanca
  • 4 jaja
  • 150g Sunoko šećera
  • 120g brašna
  • 85g rastopljenog maslaca
  • narendana kora jednog limuna
Smesa:
  • 230g šumskih jagoda
  • 300ml šlaga
  • 4 kašike Sunoko šećera u prahu
  • 1 kašika likera od jagode

Priprema:

Namazati maslacem okrugli pleh i posuti brašnom. Na pari kuvati žumanca, cela jaja, narendanu koru od limuna i Sunoko šećer, dok se smesa ne zgusne. Smesu poprskati rastopljenim maslacem i brašnom, pa mešati dok masa ne postane glatka. Smesu sipati u pripremljeni pleh i peći na 150 stepeni, tridesetak minuta. Ostaviti da se skroz ohladi u plehu, a zatim izručiti na tacnu. Od jagoda napraviti pire. Dobro izmešati šlag, dodati ga u pire od jagoda sa Sunoko šećerom u prahu. Smesi dodati liker. Tortu premazati kremom od jagoda i odozgo ukrasiti šumskim jagodama.