Svi recepti
Majska torta
- 2 žumanca
- 4 jaja
- 150g Sunoko šećera
- 120g brašna
- 85g rastopljenog maslaca
- narendana kora jednog limuna
- 230g šumskih jagoda
- 300ml šlaga
- 4 kašike Sunoko šećera u prahu
- 1 kašika likera od jagode
Priprema:
Namazati maslacem okrugli pleh i posuti brašnom. Na pari kuvati žumanca, cela jaja, narendanu koru od limuna i Sunoko šećer, dok se smesa ne zgusne. Smesu poprskati rastopljenim maslacem i brašnom, pa mešati dok masa ne postane glatka. Smesu sipati u pripremljeni pleh i peći na 150 stepeni, tridesetak minuta. Ostaviti da se skroz ohladi u plehu, a zatim izručiti na tacnu. Od jagoda napraviti pire. Dobro izmešati šlag, dodati ga u pire od jagoda sa Sunoko šećerom u prahu. Smesi dodati liker. Tortu premazati kremom od jagoda i odozgo ukrasiti šumskim jagodama.