Svi recepti
Makaronsi
Priprema:
Bademe ubaciti u ključalu vodu i ostaviti ih unutra jedan minut. Skinuti im koru i dobro ih osušiti, samleti što sitnije i dodati Sunoko šećer u prahu. Umutiti belanca u čvrst sneg polako dodavajući Sunoko šećer, ukoliko želite kolačiće u boji, dodati boju po želji. U belanca ručno dodati mešavinu badema i Sunoko šećera u prahu i dobro promešati. Plehove obložiti papirom za pečenje. Smesu sipati u kesice za ukrašavanje pa napraviti krugove jednake veličine. Spremni su za pečenje kada se ne budu lepili za prste. Ugrejati rernu na 140°C i peći 12-15 minuta. Kada se ohlade izvaditi sa papira. Pripremiti krem, umutiti žumanca i Sunoko šećer. Kuvati mleko dok ne provri, a zatim lagano dodavati žumanca u mleko pa mutiti dva minuta. Kada se potpuno ohlade spojiti sa kremom. Staviti ih u frižider.