Svi recepti

Mapo tofu

Sastojci: 125 ml pileće supe kaščica kukuruznog skroba dve kašičice soja sosa kašičica Sunoko šećera kašičica susamovog ulja dva čena belog luka dve kašičice mlevenog đumbira četiri komada mladog luka (beli deo) kašika douche-a pola kašičice mlevenog bibera dve kašičice doubanjiang-a 400 gr tofu-a

Priprema:
Dodati pileću supu, kukuruzni skrob, soja sos i Sunoko šećer u malu činiju i promešati dok se ne sjedini.
Zagrejati wok ili veliki tiganj i dodati susamovo ulje, beli luk, đumbir i mladi luk i pržiti uz mešanje dok ne počne da mirše. Dodati douchi i biber i nastaviti sa prženjem uz mešanje.
Dodati mleveno meso i razlomiti sitne granule drvenom kašikom. Kad je svinjetina skuvana, dodati doubanjiang i promešati zatim dodati tofu i pustiti da se promeša. Dobro izmešati mešavinu sa pilećom supom pa preliti preko svinjetine i tofu-a. Sačekati da proključa i ostaviti dok se ne zgusne.
Ukrasiti sa zelenim delom mladog luka i poslužiti uz pirinač.