Svi recepti

Mapo tofu

Sastojci:

125 ml pileće supe

kaščica kukuruznog skroba

dve kašičice soja sosa

kašičica Sunoko šećera

kašičica susamovog ulja

dva čena belog luka

dve kašičice mlevenog đumbira

četiri komada mladog luka (beli deo)

kašika douche-a

pola kašičice mlevenog bibera

dve kašičice doubanjiang-a

400 gr tofu-a

Priprema:
Dodati pileću supu, kukuruzni skrob, soja sos i Sunoko šećer u malu činiju i promešati dok se ne sjedini.
Zagrejati wok ili veliki tiganj i dodati susamovo ulje, beli luk, đumbir i mladi luk i pržiti uz mešanje dok ne počne da mirše. Dodati douchi i biber i nastaviti sa prženjem uz mešanje.
Dodati mleveno meso i razlomiti sitne granule drvenom kašikom. Kad je svinjetina skuvana, dodati doubanjiang i promešati zatim dodati tofu i pustiti da se promeša. Dobro izmešati mešavinu sa pilećom supom pa preliti preko svinjetine i tofu-a. Sačekati da proključa i ostaviti dok se ne zgusne.
Ukrasiti sa zelenim delom mladog luka i poslužiti uz pirinač.