Svi recepti
Medenjaci
Priprema:
Stavite puter, med, šećer i začin za medenjake u šerpicu i na tihoj vatri pustite da se puter istopi. Dobro promešajte. Sklonite sa vatre i nakon minut – dva ubacite blago umućeno jaje i dobro izmešajte žicom.
U posebnu činiju prosejte brašno i sodu bikarbonu, dodajte biber, pa zatim i mešavinu sa puterom. Dok možete mešajte viljuškom, a zatim zamesite testo rukama. Ako želite, možete ga zamesiti i uz pomoć miksera sa nastavcima za mešenje testa.
Od testa pravite loptice veličine oraha i ređajte ih na 2 velika pleha od rerne obložena papirom za pečenje.
Pecite u rerni zagrejanoj na 190°C oko 12 minuta.
Priprema glazure:
Ubacite šećer u blender i par puta ispuslirajte u prah. Počnite da ga postepeno dodajete u belanca i mešajte žicom. Količina dodatog šećera veoma zavisi od veličine belanaca. Glazura ne treba da je pregusta, ali ni retka. Pečene keksiće umočite 2 puta u glazuru i ređajte ih na žicu od rerne da se suše.