Svi recepti

Miguelitosi

Sastojci:  
  • 400 g lisnatog testa
  • brašno za razvlačenje
  • Sunoko šećer u prahu za posipanje
Za krem:
  • 600 ml svežeg mleka
  • 180 g Sunoko šećera
  • 10 g vanile
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 4 žumanca
  • 1 štapić cimeta
  • rendana kora jednog limuna

Priprema:
Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Odvojite žumanca od belanaca i koristite samo žumanca. Lisnato testo razvijte na brašnom posutoj površini na tanku koru. Od testa isecite kvadrate veličine oko 4 x 4 cm. Izmerite testo, obeležite krajeve i isecite nožem na jednake kvadrate. Možete da iskoristite i nož sa ukrasnom šarom. U pleh postavite papir za pečenje i resporedite kvadrate na malom rastojanju jedan od drugog. Kvadrati će malo narasti tokom pečenja. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Ostavite da se ohladi. Kašikom nanesite krem na donji deo (deo koji je bio na papiru za pečenje) i preklopite gornjim delom. Ređajte kolače na tanjir za služenje, pa ih pospite Sunoko šećerom u prahu.