Svi recepti
Miguelitosi
- 400 g lisnatog testa
- brašno za razvlačenje
- Sunoko šećer u prahu za posipanje
- 600 ml svežeg mleka
- 180 g Sunoko šećera
- 10 g vanile
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 4 žumanca
- 1 štapić cimeta
- rendana kora jednog limuna
Priprema:
Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Odvojite žumanca od belanaca i koristite samo žumanca. Lisnato testo razvijte na brašnom posutoj površini na tanku koru. Od testa isecite kvadrate veličine oko 4 x 4 cm. Izmerite testo, obeležite krajeve i isecite nožem na jednake kvadrate. Možete da iskoristite i nož sa ukrasnom šarom. U pleh postavite papir za pečenje i resporedite kvadrate na malom rastojanju jedan od drugog. Kvadrati će malo narasti tokom pečenja. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Ostavite da se ohladi. Kašikom nanesite krem na donji deo (deo koji je bio na papiru za pečenje) i preklopite gornjim delom. Ređajte kolače na tanjir za služenje, pa ih pospite Sunoko šećerom u prahu.