Svi recepti
Mincemeat cake
Sastojci
- 2 jaja
- 100g Sunoko šećera
- 50g smeđeg Sunoko šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašičica mešavine začina za medenjake
- 1 pomorandžina izrendana kora
- 150g maslaca
- 225g brašna (self-raising)
- 230g slatkog od mešanog voća
- 2 pune kašike marmelade od pomorandže
- 50g sušenih brusnica
- 50g grožđa
- 100g naseckane ušećerene pomorandžine kore
- 225g Sunoko šećera u prahu
- 3 kašike soka od pomorandže
Priprema
Rernu ugrejte na 180 stepeni.
Duguljasti četvrtasti pleh namastite i obložite papirom za pečenje tako da papir prelazi van bočnih stranica kalupa. U posudu dodajte jaja, Sunoko sećere, koru, začine i omekšali maslac, te sve mikserom sjedinite.
Dodajte sve ostale sastojke i još jednom mikserom promešajte dok se smesa ne ujednači.
Testo kašikom rasporedite u kalup, poravnajte površinu i stavite u zagrejanu rernu.
Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni, odnosno dok površina ne postane zlatno smedja.
Pečeni kolač ostavite da se malo prohladi u kalupu, pa ga izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.
Hladan kolač prelite glazurom. Dok je glazura jos meka, po vrhu ukrasiti izrendanom pomorandžinom korom ili šećernim ukrasima.
Glazura:
Iscedite sok pomorandže, te ga procedite kroz cediljku. Stavite šećer u posudu.
Polako dodajte pomorandžin sok, kašiku po kašiku. Nakon što ste dodali jednu kašiku soka, dobro promešajte i nastavite polako dodavati sok do željene gustine. Trebaće vam oko tri kašike soka da dobijete glazuru gustoće kao gusti med.