Svi recepti

Mincemeat cake

Sastojci

 

  • 2 jaja
  • 100g Sunoko šećera
  • 50g smeđeg Sunoko šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kašičica mešavine začina za medenjake
  • 1 pomorandžina izrendana kora
  • 150g maslaca
  • 225g brašna (self-raising)
  • 230g slatkog od mešanog voća
  • 2 pune kašike marmelade od pomorandže
  • 50g sušenih brusnica
  • 50g grožđa
  • 100g naseckane ušećerene pomorandžine kore
  • 225g Sunoko šećera u prahu
  • 3 kašike soka od pomorandže

Priprema
Rernu ugrejte na 180 stepeni.
Duguljasti četvrtasti pleh namastite i obložite papirom za pečenje tako da papir prelazi van bočnih stranica kalupa. U posudu dodajte jaja, Sunoko sećere, koru, začine i omekšali maslac, te sve mikserom sjedinite.
Dodajte sve ostale sastojke i još jednom mikserom promešajte dok se smesa ne ujednači.
Testo kašikom rasporedite u kalup, poravnajte površinu i stavite u zagrejanu rernu.
Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni, odnosno dok površina ne postane zlatno smedja.
Pečeni kolač ostavite da se malo prohladi u kalupu, pa ga izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.
Hladan kolač prelite glazurom. Dok je glazura jos meka, po vrhu ukrasiti izrendanom pomorandžinom korom ili šećernim ukrasima.
Glazura:
Iscedite sok pomorandže, te ga procedite kroz cediljku. Stavite šećer u posudu.
Polako dodajte pomorandžin sok, kašiku po kašiku. Nakon što ste dodali jednu kašiku soka, dobro promešajte i nastavite polako dodavati sok do željene gustine. Trebaće vam oko tri kašike soka da dobijete glazuru gustoće kao gusti med.