Svi recepti

Mini balerine Pavlova

Sastojci:
4 belanceta
120g Sunoko šećera
80g Sunoko šećera u prahu
kesica vanilin šećera
kašika sirćeta

kašika skroba
200g slatke pavlake
tri kašike kisele pavlake
kesica vanilin šećera

Priprema:
Umutiti belanca, koja su na sobnoj temperaturi, u sneg. Postepeno dodavati po malo
Sunoko šećera i vanilu i nastaviti sa mućenjem, dok se ne dobije čvrsta masa. Dodati sirće
i skrob i dobro izmiksovati na manjim obrtajima miksera .Dno pleha prekriti papirom za
pečenje. Sipati smesu u špric i rasporediti je na 6 mesta, tako da se naprave krugovi
prečnika oko 10 cm. U svaki krug uz pomoć kašike, napraviti udubljenje u vidu gnezda,
tako što masu treba gurati od sredine prema krajevima. Rernu ugrejati na 160 stepeni.
Staviti pleh i nakon malo vremena smanjiti temperaturu na 140 stepeni pa peći jedan sat.
Umutiti mikserom slatku pavlaku, koju se dobro ohladila, dok se ne dobije gust krem.
Promešati kašikom kiselu pavlaku i vanilu i dodati u slatku pavlaku, a zatim sve dobro
promešti špatulom. Ispečene puslice napuniti kremom od pavlake i ukrasiti voćem.