Svi recepti

Novogodišnji čokoladni kolač od sira

Sastojci: 2 šolje izmrvljenog čokoladnog keksa 6 kašika topljenog putera 950g neslanog krem sira 1 šolja Sunoko šećera 1 kašičica ekstrakta vanile 4 jaja 2 šolje komadića čokolade 1/2 šolje mleka 2 kašike meda

Priprema:
Zagrejati rernu na 160 stepeni. Pomešati izmrvljeni keks i rastopljeni maslac, sve dok se ne dobije homogena masa. Pleh obložiti dvostrukom folijom, pa sipati dobijenu masu i peći 5 minuta na 180 stepeni, a potom ostaviti da se ohladi. Pomešati krem sir, Sunoko šećer i vanilu i mešati sve dok ne postane glatko. Dodavati jedno po jedno jaje, neprestano mešajući. Pažljivo dodati jednu šolju ko-madića čokolade, a zatim koru staviti u vatrostalnu činiju i preko nje sipati dobijenu smesu i peći 80-90 minuta. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u frižider. Posle hlađenja spremiti glazuru. U zagrejano mleko dodati komadiće čokolade jednu šolju i med. Mešati dok se ne dobije potpuno glatka i sjajna masa. Masu sipati preko već dobijene kore i fila i posle toga staviti u frižider na još sat vremena. Pre služenja neka kolač odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.