Svi recepti
Panna cotta sa jagodama
- 650 ml slatke pavlake
- 150 g Sunoko šećera
- 2 vanil šećera
- 1 kesica želatina
- 4 kašike hladne vode
- 800 jagoda
- 80 g Sunoko šećera
Priprema
Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite 5-10 minuta.
Slatku pavlaku zagrejte sa Sunoko šećerom i vanilom, ali vodite računa da vam ona ne provri. Sklonite sa ringle i u to dodajte nabubreli želatin. Mešajte dok se želatin ne istopi i sjedini sa pavlakom.
Panna cottu možete servirati na dva načina.
Prvi je da sipate u podmazane činijice koje kasnije izvrnete na tacne, a drugi je u čaše. Čaše možete da postavite u blago nagnutom položaju i tako sipate panna cottu. Nakon sipanja ostavite da se ohladi u frižideru 3 h. Da napravite sos od jagoda, iseckajte jagode i stavite sa Sunoko šećerom da se kuvaju oko 7-8 minuta. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi, a zatim uz pomoć blendera napravite glatku smesu, koju po želji možete propustiti kroz sito/mrežicu. Sosom od jagoda dopunite čaše. Čuvajte u frižideru do služenja.