Svi recepti

Panna cotta sa jagodama

Potrebno za 8 čaša:
  • 650 ml slatke pavlake
  • 150 g Sunoko šećera
  • 2 vanil šećera
  • 1 kesica želatina
  • 4 kašike hladne vode
Jagode:
  • 800 jagoda
  • 80 g Sunoko šećera

Priprema

Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite 5-10 minuta.

Slatku pavlaku zagrejte sa Sunoko šećerom i vanilom, ali vodite računa da vam ona ne provri. Sklonite sa ringle i u to dodajte nabubreli želatin. Mešajte dok se želatin ne istopi i sjedini sa pavlakom.

Panna cottu možete servirati na dva načina.

Prvi je da sipate u podmazane činijice koje kasnije izvrnete na tacne, a drugi je u čaše. Čaše možete da postavite u blago nagnutom položaju i tako sipate panna cottu. Nakon sipanja ostavite da se ohladi u frižideru 3 h. Da napravite sos od jagoda, iseckajte jagode i stavite sa Sunoko šećerom da se kuvaju oko 7-8 minuta. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi, a zatim uz pomoć blendera napravite glatku smesu, koju po želji možete propustiti kroz sito/mrežicu. Sosom od jagoda dopunite čaše. Čuvajte u frižideru do služenja.