Svi recepti

Pileći ražnjići sa Slatko-kiselim sosom

Sastojci:

400 g pilećeg filea

jedan ananas

dve crvene paprike

glavica luka

maslinovo ulje

so

biber

50 g Sunoko smeđeg šećera

50 g sirćeta

150 g paradajz pirea

kašika kukuruznog skroba

150 ml soka od ananasa

kašika soja sosa

Priprema:
Pomešati Sunoko smeđi šećer, sirće, paradajz, kukuruzni skrob, soja sos i sok od ananasa za sos u šerpi na ringli. Ostaviti sos da proključa i da se redukuje, a s vremena na vreme ga promešati. Očistiti, oljuštiti i iseći ananas na kolutove. Odvojti malu količinu voća i iseckati ga na kockice za sos. Dodati ih u smesu, malo pre nego što sklonite sa vatre. Preostali ananas iseći na krupne kocke za ražnjiće. Posoliti i pobiberiti pileće meso iseći ga na krupne kocke. Luk i papriku krupno iseći. Na ražnjić ređati redom piletinu, ananas, luk i papriku. Peći ih na zagrejanom gril tiganju sa veoma malo maslinovog ulja. Garnirajte ražnjiće sa slatko-kiselim sokom i servirajte.