Svi recepti

Piletina u slatkom sosu

Sastojci:

4 komada pilećih krilaca ili bataka

1 luk

3 čena belog luka

par komadića maslaca

so

biber

100ml soja sosa

1 kašičica kečapa

4 kašičice meda

150ml pileće supe

1 kašičica Sunoko smeđeg šećera

1 kašičica Vorčester sosa

Priprema:
Pomešati soja sos, kečap, med, pileću supu, Sunoko smeđi šećer i Vorčester sos. Piletinu posoliti i pobiberiti s obe strane. Luk narezati i prekriti dno dubokog tiganja. Dodati meso u tiganj preko luka. Preliti sosom i dodati naseckani beli luk i par komadića maslaca. Pokriti folijom i probušiti čačkalicom da voda može ispariti. Peći na 200 stepeni oko 40 min. Zadnjih 15 minuta skinuti foliju, preliti još malo sosa preko mesa i vratiti u rernu da se zapeče. Poslužiti uz pirinač, pastu ili krompir.