Svi recepti
Piletina u slatkom sosu
Sastojci:
4 komada pilećih krilaca ili bataka
1 luk
3 čena belog luka
par komadića maslaca
so
biber
100ml soja sosa
1 kašičica kečapa
4 kašičice meda
150ml pileće supe
1 kašičica Sunoko smeđeg šećera
1 kašičica Vorčester sosa
Priprema:
Pomešati soja sos, kečap, med, pileću supu, Sunoko smeđi šećer i Vorčester sos. Piletinu posoliti i pobiberiti s obe strane. Luk narezati i prekriti dno dubokog tiganja. Dodati meso u tiganj preko luka. Preliti sosom i dodati naseckani beli luk i par komadića maslaca. Pokriti folijom i probušiti čačkalicom da voda može ispariti. Peći na 200 stepeni oko 40 min. Zadnjih 15 minuta skinuti foliju, preliti još malo sosa preko mesa i vratiti u rernu da se zapeče. Poslužiti uz pirinač, pastu ili krompir.