Svi recepti

Pohovani sladoled

Sastojci:
  • 500g sladoleda
  • 2 jaja
  • šolja kornfleksa
  • prezle ili mleveni keks
  • pola kašičice pšeničnog skroba
  • 2-3 kašike Sunoko šećera
  • 2 kašike kokosovog brašna
  • 1 kašika svežeg mleka
  • ulje

Priprema:

Napravite kugle od sladoleda i stavite ih na sat vremena u zamrzivač. Sameljite u blenderu kornfleks, kokosovo brašno i  Sunoko šećer. Umutite jedno jaje sa svežim mlekom i rastvorite u njemu skrob. Uvaljajte kugle sladoleda prvo u smesu od jaja, posle u suvu smesu i vratite na još sat vremena u zamrzivač. Umutite i drugo jaje, uvaljajte sladoled ponovo u njega u stavite u jako zagrejanu masnoću na nekoliko sekundi. Servirajte odmah pržen sladoled garnirajući sa voćem ili topingom.