Svi recepti
Pohovani sladoled
Sastojci:
- 500g sladoleda
- 2 jaja
- šolja kornfleksa
- prezle ili mleveni keks
- pola kašičice pšeničnog skroba
- 2-3 kašike Sunoko šećera
- 2 kašike kokosovog brašna
- 1 kašika svežeg mleka
- ulje
Priprema:
Napravite kugle od sladoleda i stavite ih na sat vremena u zamrzivač. Sameljite u blenderu kornfleks, kokosovo brašno i Sunoko šećer. Umutite jedno jaje sa svežim mlekom i rastvorite u njemu skrob. Uvaljajte kugle sladoleda prvo u smesu od jaja, posle u suvu smesu i vratite na još sat vremena u zamrzivač. Umutite i drugo jaje, uvaljajte sladoled ponovo u njega u stavite u jako zagrejanu masnoću na nekoliko sekundi. Servirajte odmah pržen sladoled garnirajući sa voćem ili topingom.