Svi recepti

Posna torta

Sastojci:

  • 800 g posnog keksa

  • 2 kesice pudinga od vanile

  • 200 g šećera

  • 1 litra vode

  • 200 g posnog margarina

  • 200 g posne čokolade

  • 200 g mlevenih oraha (još malo za ukrašavanje)

Priprema:

U 200 ml vode izmešati puding i Sunoko šećer pa zakuvati u prokuvanih 800 ml vode. Kuvati svega jedan minut ili dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta pa brzo umešati margarin i čokoladu da se rastope.

Pripremiti manju tepsiju, obložiti folijom ili kesom, poređati 200 g keksa, premazati sa dve do tri kutlače fila, opet keks i tako do kraja. Na kraju ne premazivati, već ostaviti fil da se posle premaže. Gornji keks premažite malo vodom pa prekrijte folijom ili kesom i držite u frižideru nekoliko sati da se stegne.

Tortu zatim preokrenuti na tacnu, premazati filom i vratiti u frižider na sat vremena. Dekotisati po želji i prilici za koju je namenjena.