Svi recepti
Posna torta
Sastojci:
-
800 g posnog keksa
-
2 kesice pudinga od vanile
-
200 g šećera
-
1 litra vode
-
200 g posnog margarina
-
200 g posne čokolade
-
200 g mlevenih oraha (još malo za ukrašavanje)
Priprema:
U 200 ml vode izmešati puding i Sunoko šećer pa zakuvati u prokuvanih 800 ml vode. Kuvati svega jedan minut ili dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta pa brzo umešati margarin i čokoladu da se rastope.
Pripremiti manju tepsiju, obložiti folijom ili kesom, poređati 200 g keksa, premazati sa dve do tri kutlače fila, opet keks i tako do kraja. Na kraju ne premazivati, već ostaviti fil da se posle premaže. Gornji keks premažite malo vodom pa prekrijte folijom ili kesom i držite u frižideru nekoliko sati da se stegne.
Tortu zatim preokrenuti na tacnu, premazati filom i vratiti u frižider na sat vremena. Dekotisati po želji i prilici za koju je namenjena.