Svi recepti
POSNI VOĆNI KOLAČ SA TOFU SIROM
SASTOJCI:
- 400 g Tofu sira,
- 75 g smeđeg Sunoko šećera,
- pola kašičice ekstrakta vanile,
- 125 g posnog margarina,
- rendana limunova korica,
- 40 g kukuruznog skroba (gustina),
- 100 g smrznutog bobičastog voća.
PRIPREMA:
- Margarin omekšajte na sobnoj temperaturi.
- U posudu za mućenje stavite komade tofu sira, dodajte smeđi šećer, rendanu limunovu koricu, kukuruzni skrob, margarin, ekstrakt vanile i mutite mikserom.
- Kada smesa postane ujednačeno kremasta sipajte u kalup (prečnika 20 centimetara) obložen masnim papirom i poravnajte lopaticom.
- Smrznuto bobičasto voće otopite, dobro ocedite, rasporedite po površini kolača i ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 50 minuta.
- Kolač ohladite, isecite na kriške i poslužite.