Svi recepti

POSNI VOĆNI KOLAČ SA TOFU SIROM

SASTOJCI:

  • 400 g Tofu sira,
  • 75 g smeđeg Sunoko šećera,
  • pola kašičice ekstrakta vanile,
  • 125 g posnog margarina,
  • rendana limunova korica,
  • 40 g kukuruznog skroba (gustina),
  • 100 g smrznutog bobičastog voća.

PRIPREMA:

  1. Margarin omekšajte na sobnoj temperaturi.
  2. U posudu za mućenje stavite komade tofu sira, dodajte smeđi šećer, rendanu limunovu koricu, kukuruzni skrob, margarin, ekstrakt vanile i mutite mikserom.
  3. Kada smesa postane ujednačeno kremasta sipajte u kalup (prečnika 20 centimetara) obložen masnim papirom i poravnajte lopaticom.
  4. Smrznuto bobičasto voće otopite, dobro ocedite, rasporedite po površini kolača i ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 50 minuta.
  5. Kolač ohladite, isecite na kriške i poslužite.