Svi recepti
Prolećne rolnice
Priprema:
U dve kašike ulja dodati iseckani mladi luk, đumbir, svinjetinu i peći uz mešanje dok ne dobijete lepu boju. U to umešati kašiku soja sosa, Sunoko šećera i malo soli. Škampe pomešati sa kašičicom kukuruznog skroba, pa ispržiti na kašičici zagrejanog ulja. Pred kraj dodati vodu, a kad je gotovo dodati svinjetinu. Zagrejati dve kašike ulja i na njemu ispržiti na rezanca narezani celer i kupus pa onda sojine klice. Kad je povrće gotovo, dodati pečenu svinjetinu i škampe. Dodati i kašičicu soja sosa i soli po potrebi i sve zajedno kuvati. Na tanko testo staviti oko dve kašike pripremljene mešavine, zavrnuti krajeve i zarolati u rolnice krajeve slepiti kukuruznim skrobom koje ste razmutili u vodi. Rolnice pržiti u zagrejanom dubokom tiganju na jakoj vatri dok ne bude zlatno žute boje. Pržene rolnice izvaditi na papirni ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.