Svi recepti

Prolećne rolnice

Sastojci: jedan mladi luk jedna kašičica izrendanog đumbira 250 gr mlevene svinjetine dve kašike soja sosa kašičica soli 50 gr škampa dve kašičice kukuruznog skroba 5 kašika ulja jedna kašika Sunoko šećera kašika vina 100 gr celera 100 gr kupusa 100 gr sojinih klica 20 listova tankog testa za pite (16X16) kašika kukuruznog skroba dve kašike vode

Priprema:
U dve kašike ulja dodati iseckani mladi luk, đumbir, svinjetinu i peći uz mešanje dok ne dobijete lepu boju. U to umešati kašiku soja sosa, Sunoko šećera i malo soli. Škampe pomešati sa kašičicom kukuruznog skroba, pa ispržiti na kašičici zagrejanog ulja. Pred kraj dodati vodu, a kad je gotovo dodati svinjetinu. Zagrejati dve kašike ulja i na njemu ispržiti na rezanca narezani celer i kupus pa onda sojine klice. Kad je povrće gotovo, dodati pečenu svinjetinu i škampe. Dodati i kašičicu soja sosa i soli po potrebi i sve zajedno kuvati. Na tanko testo staviti oko dve kašike pripremljene mešavine, zavrnuti krajeve i zarolati u rolnice krajeve slepiti kukuruznim skrobom koje ste razmutili u vodi. Rolnice pržiti u zagrejanom dubokom tiganju na jakoj vatri dok ne bude zlatno žute boje. Pržene rolnice izvaditi na papirni ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.