Svi recepti

Prolećne rolnice

Sastojci:

jedan mladi luk

jedna kašičica izrendanog đumbira

250 gr mlevene svinjetine

dve kašike soja sosa

kašičica soli

50 gr škampa

dve kašičice kukuruznog skroba

5 kašika ulja

jedna kašika Sunoko šećera

kašika vina

100 gr celera

100 gr kupusa

100 gr sojinih klica

20 listova tankog testa za pite (16X16)

kašika kukuruznog skroba

dve kašike vode

Priprema:
U dve kašike ulja dodati iseckani mladi luk, đumbir, svinjetinu i peći uz mešanje dok ne dobijete lepu boju. U to umešati kašiku soja sosa, Sunoko šećera i malo soli. Škampe pomešati sa kašičicom kukuruznog skroba, pa ispržiti na kašičici zagrejanog ulja. Pred kraj dodati vodu, a kad je gotovo dodati svinjetinu. Zagrejati dve kašike ulja i na njemu ispržiti na rezanca narezani celer i kupus pa onda sojine klice. Kad je povrće gotovo, dodati pečenu svinjetinu i škampe. Dodati i kašičicu soja sosa i soli po potrebi i sve zajedno kuvati. Na tanko testo staviti oko dve kašike pripremljene mešavine, zavrnuti krajeve i zarolati u rolnice krajeve slepiti kukuruznim skrobom koje ste razmutili u vodi. Rolnice pržiti u zagrejanom dubokom tiganju na jakoj vatri dok ne bude zlatno žute boje. Pržene rolnice izvaditi na papirni ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.