Svi recepti
Punjene krofne
Priprema:
Sjediniti 150 ml mleka, kašiku Sunoko šećera, svež kvasac i kašičicu brašna pa ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti polovinu brašna, kvasac, jaja, 300ml mleka, Sunoko šećer, 100g otopljenog putera i rum, pa promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno mešajući dok se ne dobije glatko testo. Testo ostaviti da nadođe a zatim ga istanjiti pa okruglom modlom izvaditi krofne. Potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. U šerpu sipati 400ml mleka dodati 100g Sunoko šećera i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko (100ml) sa pudingom od čokolade pa sipati u ključalo mleko i uz mešanje kuvati dok se ne zgusne. U ohlađeni puding dodati 150g otopljenog putera. Nafilovati krofne i posuti Sunoko šećerom u prahu.