Svi recepti

Rafaelo torta

Kore:

6 belanaca
300 g Sunoko šećera
100 g kosovog brašna
150 g brašna, prašak za pecivo
2,5 dl mleka

Za braon fil:

4 žumanca
5 kašika Sunoko šećera
150 g mlečne čokolade
150 g omekšalog margarina100 g mlevene plazme

Za žuti fil:

6 žumanca
5 kašika Sunoko šećera
3 kesice pudinga od vanile
100 g kokosovog brašna
150 g pšeničnog brašna
2,5 dl mleka
50 g margarina
2 dl slatke pavlake
150 g lešnika za posipanje filova

Kora:
6 belanaca umutiti u čvrst sneg pa dodati 300 g Sunoko šećera, mutiti mikserom i dodati 100 g kokosovog i 150 g pšeničnog brašna, prethodno izmešanog sa praškom za pecivo. Mešati varjačom polako bez miksera. Rernu zagrejati na 180 stepeni i staviti da se peče oko 15 minuta. Ohladiti koru i preliti sa 250 ml vrelog mleka.

Braon fil:

4 žumanaca i 5 kašika Sunoko šećera umutiti, staviti potom na paru i konstantno mešati. Tome dodati 150 g mlečne čokolade i kada smesa postane homogena skinuti sa šporeta i ohladiti. Na kraju dodati 170 g omekšalog margarina i 100 g mlevene plazme.

Žuti fil:

U činiji dobro umešati 6 žumanaca, 3 kesice pudinga od vanile, 150 g brašna, 5 kašika Sunoko šećera i pola mleka od 1,5 dl. Ostatak mleka od 1 dl staviti na šporet da provri, zatim skloniti sa šporeta i lagano dodavati smesu od žumanaca. Vratiti na ringlu i kada se zgusne, ostaviti da se ohladi. Na kraju dodati 50 g margarina, 2 dl slatke pavlake i sve dobro umutiti u glatku smesu.

Filovati koru:

Koru položiti u tepsiju, dodati braon fil i razmazati jednako po celoj kori, dodati 150 g lešnika jednako po braon filu, dodati žuti fil ravnomerno po braon filu i posuti sa 100 g kokosa. Pustiti da se kolač dobro rashladi i poslužiti.