Svi recepti

Red velvet

Sastojci: Kora:
  • 350ml mleka
  • 1,5 kašika sirćeta
  • 2 kašike kvalitetnije crvene gel boje
  • 480g pšeničnog brašna
  • 300g Sunoko šećera
  • 30g kakao praha
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica vanilinog šećera
  • 170g putera
  • 3 jaja
  • 1,5 kašičica sode bikarbone
  • 1,5 kašičica sirćeta
Fil:
  • 110g putera
  • 600g krem sira
  • 1 kašika vanilinog šećera
  • 250g Sunoko šećera u prahu

Priprema:

Pripremite testo. Pomešajte mleko sa 1,5 kašikom Sunoko šećera i crvenom bojom. U drugu posudu odmerite brašno, Sunoko šećer, kakao, so i vanilin šećer. Kašikom izmešajte ove suve sastojke. Dodajte omekšani puter i obojeno mleko, pa mešajte na maloj (ili srednjoj) brzini 5 minuta. Zatim dodajte jedno po jedno jaje dok se ne stvori jednolično testo. Zasebno pomešajte sodu bikarbonu sa 1,5 kašičicom sirćeta. Odmah umešajte u testo. Sipajte po jednu trećinu testa u kalup, pa pecite oko 30 minuta na 160 ° C. Pečenu koru ostavite da se ohladi. Na isti način ispecite preostale dve kore.

U posudi miksajte mekani puter sa Sunoko šećerom u prahu i vanilinim šećerom dok ne postane penast. Tokom mešanja dodajte krem ​​sir. Miksajte dok krema ne postane glatka i gusta. Stavite jednu koru na tanjir pa premažite trećinom krema. Poklopite drugom korom, pa premažite drugom trećinom krema i stavite treću koru. Premažite celu tortu ostatkom kreme.