Svi recepti

Rolat na bakin način

Sastojci

Za rolat:

Za namaz:

  • 3-4 kašike džema od šljiva.

Za posipanje:

Priprema: Rernu zagrejte na 200C. Pleh obložite papirom, a papir malo podmažite uljem. U posudu za mućenje stavite cela jaja i mutite na najjačoj brzini sa Sunoko šećerom i vanilinim šećerom dok se ne poveća volumen mase i dok smesa ne postane penasta. Dodajte lagano brašno i sve na laganoj brzini umutite.

Masu izlijte u pleh (na papir), poravnajte i pecite 15-20 min. dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Kada je pečen izvadite, zarolajte sa papirom, odrolajte, skinite papir i opet fino čvrsto zarolajte. Biskvit ohladite, pa hladan namažite svuda jednako džemom od šljiva, čvrsto zarolajte i pospite šećerom u prahu.