Svi recepti

Rolnice sa ribizlama

Potrebni sastojci (za 4 porcije) 100 g putera 300 g brašna 150 g kisele pavlake 1/8 l mleka 1 prstohvat soli 1 teglica ribizli 1 supena kašika putera za pečenje 1 supena kašika Sunoko šećera 1 jaje

Priprema

Rastopiti puter i ugrejati mleko. Pomešati so, brašno, rastopljen puter i ugrejano mleko i mesiti dok ne nastane glatko i homogeno testo. Testo tanko razvući i iseći na kvadratiće od 10 cm debljine. Ribizle dobro ocediti i staviti na kvadratiće od testa i premazati ivice sa rastopljnim puterom. Kvadratiće presaviti tako da se ćošak savije naspram ćoška da se dobiju rolnice. Preko premazati preostali puter. Naslagati rolnice jednu uz drugu i peći oko 20 minuta na 200 stepeni. Nakon toga, pomešati kiselu pavlaku sa jajetom i Sunoko šećerom i preliti preko rolnica i peći još okvirno 10-15 minuta, sve dok pavlaka ne dobije zlatnu boju.

Služiti dok je vruće.