Svi recepti

Rolnice sa ribizlama

Potrebni sastojci (za 4 porcije)

100 g putera
300 g brašna
150 g kisele pavlake
1/8 l mleka
1 prstohvat soli
1 teglica ribizli
1 supena kašika putera za pečenje
1 supena kašika Sunoko šećera
1 jaje

Priprema

Rastopiti puter i ugrejati mleko. Pomešati so, brašno, rastopljen puter i ugrejano mleko i mesiti dok ne nastane glatko i homogeno testo. Testo tanko razvući i iseći na kvadratiće od 10 cm debljine. Ribizle dobro ocediti i staviti na kvadratiće od testa i premazati ivice sa rastopljnim puterom. Kvadratiće presaviti tako da se ćošak savije naspram ćoška da se dobiju rolnice. Preko premazati preostali puter. Naslagati rolnice jednu uz drugu i peći oko 20 minuta na 200 stepeni. Nakon toga, pomešati kiselu pavlaku sa jajetom i Sunoko šećerom i preliti preko rolnica i peći još okvirno 10-15 minuta, sve dok pavlaka ne dobije zlatnu boju.

Služiti dok je vruće.