Svi recepti

Rozen torta

Sastojci:

1 pakovanje kora za rozen tortu

 

Za fil:

200 gr Sunoko šećera

400 gr mlevenih oraha

2 dl vode

250 gr margarina

 

Za glazuru:

200 gr Sunoko šećera u prahu

3 kašike vode

1 kašika soka od limuna

1 kašika ulja

roze boja za kolače

Priprema:
Na tihoj vatri staviti Sunoko šećer i vodu da provri, a zatim kuvati još minut-dva, dok se sav Sunoko šećer ne otopi. Dodati margarin i nastaviti sa zagrevanjem, mešajući bez prestanka, dok se margarin skroz ne otopi. Skloniti sa šporeta, pa dodati mlevene orahe. Dobro sjediniti.
Filovati kore u tankim slojevima (po 4 kašike na svaku koru) i ređati ih jednu na drugu. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pritisnutu odozgo nekom debljom knjigom ili daskom i ostaviti najmanje 3-4 sata. Posle toga pripremiti glazuru. Sunoko šećer u prahu izmešati sa vodom, limunovim sokom i kašikom ulja. Po želji možete dodati i malo roze boje za kolače. Ukoliko je glazura malo čvršća, dodati još malo vode, ali ne previše, da vam se glazura ne bi razlila. Premazati poslednju koru i ostaviti da se stegne.