Svi recepti

Ruske kape

Sastojci:

Za koru:

5 jaja

14 kašika Sunoko šećera

25 kašika brašna

3 šoljice za kafu ulja

3 kašike kakaa

1 prašak za pecivo

Za fil:

1 l mleka

20 kašika Sunoko šećera

10 kašika brašna

250 g margarina

100 g kokosa

100 g čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

Umutiti penasto jaja, dodati Sunoko šećer i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao.

Ispeći koru i ostaviti da se ohladi. Od litre mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno.

U preostalo mleko dodati Sunoko šećer i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne.

Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati izmiksan margarin. Iz kore vaditi kružiće veličine po želji i raseći ih.

Filom spajati delove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru.