Svi recepti

Ruske kape

Sastojci: Za koru: 5 jaja 14 kašika Sunoko šećera 25 kašika brašna 3 šoljice za kafu ulja 3 kašike kakaa 1 prašak za pecivo Za fil: 1 l mleka 20 kašika Sunoko šećera 10 kašika brašna 250 g margarina 100 g kokosa 100 g čokolade 3 kašike ulja

Priprema:

Umutiti penasto jaja, dodati Sunoko šećer i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao.

Ispeći koru i ostaviti da se ohladi. Od litre mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno.

U preostalo mleko dodati Sunoko šećer i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne.

Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati izmiksan margarin. Iz kore vaditi kružiće veličine po želji i raseći ih.

Filom spajati delove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru.