Svi recepti
Šampita
- Četiri belanca
- jedan dl vode
- 250g Cristal šećera
- sok od pola limuna
- 250g lisnatog testa
Skuvati sirup od šećera, vode i limunovog soka, kuvati dok sirup ne postane jako gust.
Dok se sirup kuva, čvrsto ulupati belanca, a zatim dodati vruć sirup, mutiti dok krem ne bude gladak i sjajan.
Lisnato testo tanko razviti i podeliti u dva jednaka dela veličine kalupa oko 30 sa 20 centimetara.
Jedan deo testa izbockati viljuškom i peći na okrenutom kalupu oko 10 minuta na 200°C da lagano porumeni. Drugi deo testa staviti na papir za pečenje i iseći na jednake kocke i peći dok ne
porumeni.
Celu koru staviti na dno kalupa obloženog papirom i na njega staviti gotov ohlađen krem.
Na poravnatu površinu kreme poslažite koru isečenu na kocke. Gotovu šampitu ostaviti u frižider da se stegne. Pre samog posluživanja oštrim nožem iseći šampitu na kocke i posuti šećerom.
Zasucite rukave!