Svi recepti

Šarlota sa breskvama

Sastojci: 400g piškota 250ml mleka 5 kašika ruma 500ml slatke pavlake 1 kašika izrendane kore limuna 2 vanilina šećera 200g Sunoko šećera u prahu 800ml gustog jogurta 2 kesice želatina 10 kašika vode 400g breskvi

Priprema:
Rub okruglog kalupa obložiti piškotama koji je prethodno natopljen u mleko i pomešan s rumom.
Piškote izrezati tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložiti ostatak piškota umočenih u mleko i rum. Umutiti slatku pavlaku i umešati koru limuna i vanilin šećer, a zatim dodati Sunoko šećer u prahu i jogurt. Želatin pomešati sa vodom i ostaviti deset minuta, pa ga zagrejati uz povremeno mešanje dok se ne otopi. Postepeno umešati želatin u pripremljeni fil. Polovinu fila nasuti preko piškota, poređati red breskvi isečenih na kriške, pa po njima natopljene piškote. Rasporediti preostali fil i na kraju posložiti ostatak breskvi. Tortu ostaviti preko noći u frižider da se dobro ohladi.