Svi recepti

SLATKO OD POMORANDŽINE KORE

Sastojci: 300g Sunoko šećera 300g pomorandžine kore

Priprema:

  1. Pomorandže dobro oprati, zaseći koricu nožem (kao kad se seče lubenica) i pažljivo je odvojiti
  2. Staviti je u šerpu, naliti vodom i kratko prokuvati
  3. Izbaciti vodu i sipati novu, opet prokuvati i isto uraditi i treći put
  4. Korice moraju malo omekšati
  5. Ocediti ih i prohladiti
  6. Svaku uviti kao mali rolat
  7. Čistom iglom i belim koncem proći kroz uvijenu koricu i onda dobro vezati u čvorić da se ne može odvezati
  8. U šerpu staviti šećer i samo malo vode, toliko da prekrije šecer, staviti korice i zajedno kuvati kao i svako slatko
  9. Ostaviti da se ohladi, preseći konac i izvući ga napolje
  10. Poslagati korice u teglu i preliti sirupom od kuvanja