Svi recepti

ŠNENOKLE

Sastojci:
jaja 1 l mleka kesica vanilin šećera malo rendane kore limuna 7 kašika Sunoko šećera 2 kašike Sunoko prah šećera 2 kašike brašna
Način pripreme:

Od mleka odvojte šolju.

2 kašike Sunoko šećera istopite sa vanilinim šećerom da dobije zlatnožutu boju, prelijte ostatkom mleka i ostavite na vatri da proključa.

Za to vreme umutite čvrst sneg od belanaca dodavajući prah šećer.

Kada su belanca čvrsto umućena kašikom vadite nokle i spuštajte ih u ključalo mleko, prvo s jedne pa s druge strane po par sekundi. Kad šnenokle narastu, vadite ih rešetkastom kašikom u činiju za služenje.

Žumanaca umutite sa preostalim Sunoko šećerom i dodajte brašno. Razredite šoljom mleka koju ste odvojili na početku i sve sipajte u ključalo mleko da se skuva krem, pa njime prelijte nokle.

Odozgo narendajte limunovu koru, a možete dodati i narendanu čokoladu.

Ohladite u frižideru i služite.