Svi recepti

Španski keksići Magdalene

Sastojci:

 

  • 200g brašna
  • 8g praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 50ml svežeg mleka
  • 100ml maslinovog ulja
  • 135 g Sunoko šećera
  • 1 prstohvat stoli
  • 1⁄2 limunove kore

Priprema:
Umutiti jaja sa Sunoko šećerom i solju na mekan krem. Redom i uz neprestano mešanje sipati mleko i maslinovo ulje. Stepen miksera je na minimumu i u smesu prosejati brašno sa praškom za pecivo, mutiti kratko dok se potpuno ne integriše. Izrendati koru od limuna na fino rende za citruse. Lagano promešati i ostaviti u frižider na 10 minuta ili dok se rerna ne ugreje – na 200 stepeni. Smesu za magdalene sipati u rebraste kalupe od sllikona ili papira, kao mafine. Puniti ¾ od kalupa i posuti malo šećera. Staviti u ugrejanu rernu i peći 15-20 minuta. Kada budu gotove, ostaviti ih 5 minuta u rerni.