Svi recepti

Švarcvald u čaši

Sastojci: 2 pakovanja zaleđenih višanja 1 pakovanje pudinga od vanile 190g Sunoko šećera 50g iseckanih badema 300g maskarpone sira 500g svežeg sira 2dl slatke pavlake 50g čokolade za kuvanje 300g biskvita za tortu 150ml espreso kafe 150ml Baileysa

Priprema:
Procediti višnje dok se ne dobije 700ml soka. Pomešati prašak za puding, 40g Sunoko šećera i 5 kašika soka od višanja. Zakuvati preostali sok od višanja. Dodati razmućeni puding i kuvati neprestano mešajući oko minut. Zatim dodati i višnje. Propržiti bademe bez dodavanja masnoće. Pomešati maskarpone, sveži sir, preostali Sunoko šećer i sok. Staviti pavlaku u šlag i pomešati u smesu od sira zajedno sa bademima i čokoladom. Izlomiti biskvit na komade. Složiti slojevito po čašama. Preliti mešavinom espresa i Baileysa i na to staviti kompot i krem. Sve to ponoviti dva puta. Ukrasiti višnjama i staviti u frižider do posluživanja.