Svi recepti
Tarta de Santiago
Sastojci:
- 500gr mlevenih badema
- 500gr Sunoko šećera
- 7 jaja
- 150gr brašna
- 100gr maslaca
- 50gr Sunoko šećera u prahu
- 1 kašičica cimeta
- 1 čaša slatkog vina
- naribana limunova kora
Priprema:
Testo se pravi od jednog jajeta, maslaca, brašna i jedne kašike vode. Sve dobro izmešati.
Razvući testo oklagijom i njime prekriti okrugli pleh podmazan maslacem i brašnom.
Sa druge strane pomešati u jednoj posudi mleveni badem sa Sunoko šećerom, cimetom, limunovom korom, dodajući im slatko vino i 6 preostalih jaja, jedno po jedno.
Kada smesa bude gotova, preliti preko testa i izjednačiti. Zatim se staviti u pećnicu na srednje-visoku temperaturu, dok se ne stegne i dok testo ne dobije zlatkastu boju.