Svi recepti

Tetine tufahije

Potrebni sastojci za četiri sladokusca:
  • 8 jabuka srednje veličine
  • 200 g Cristal šećera
  • 80 g oraha
  • jedno belance
  • jedan limun
  • jedan šlag
  • litar vode
  • dva vanilin šećera

Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
Jabuke stavite u ključalu vodu u koju prethodno dodajte šećer, vanil šećer i limunov sok i kuvajte 5 do 10 minuta. Kuvane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka.
Kad sirup prokuva, procedite ga i ostavite da se ohladi. Kuvane jabuke napunite mešavinom umućenih belanaca, mlevenih oraha i vanil šećera, poređajte ih u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
Pečene jabuke prelite toplim sirupom i ukrasite šlagom.

Podelite sa nekim koga volite!