Svi recepti

Toffee puding

Sastojci:

Za sos:

1.5 šolja smeđeg Sunoko šećera

1 šolja neslanog putera

Pola šolje + 1 kašika mileram pavlake

 

 Za puding: 1 šolja + 2 kašike iseckanih urmi, 1 mala kašika soda bikarbone, 1 šolja Sunoko šećera, 4 kašike neslanog putera, 1 veliko jaje, 1 mala kašika ekstrakta vanile, 2 šolje + 2 kašike brašna, 1 mala kašika praška za pecivo, slatka pavlaka ili sladoled za serviranje

Priprema:
Sos: U tiganju zagrejte smeđi Sunoko šećer, puter i mileram na visokoj temperaturi uz konstantno mešanje. Kada se Sunoko šećer otopi, sklonite sa ringle. U podmazanu činiju za puding sipajte 1 + ½ šolje dobijene smese i sačekajte da se potpuno ohladi. Ostatak sosa sačuvajte za prelivanje kolača.
Puding: U veliku činiju sipajte 1 šolju ključale vode preko osušenih urmi i sode bikarbone. Mešajte dok se soda ne razloži skroz i sačekajte da se ohladi. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom u drugoj činiji mešajte Sunoko šećer i puter dok ne dobijete laganu i penastu teksturu (oko 3 minuta). Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok se sve ne sjedini. Dok mešate, polako sipajte brašno, prašak za pecivo i smesu sa urmama. Sve zajedno prespite u pripremljenu posudu za kolač. Prekrijte posudu papirom za pečenje, a zatim i jednim slojem alu-folije. Stavite kolač u rernu na srednju visinu i pecite između 30-40 minuta. Prelijte sosom i servirajte sa malo slatke pavlake, sladoledom ili nekim drugim dodatkom po želji.