Svi recepti
Torrone
- 350gr Sunoko smeđeg šećera
- 450gr meda
- 1dl vode
- 1 kašika glukoze
- 2 belanca
- 500gr badema, pistaća, lešnika ili nekih drugih orašastih plodova
Priprema:
U šerpicu debljeg dna pomešati med, Sunoko smeđi šecer, vodu i glukozu. Kuvati na laganijoj vatri dok ne dostigne temperaturu od 140 stepeni. Belanca u velikoj metalnoj posudi umutiti sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Lagano i neprestano mešajuci sipati vreo karamel (140 stepeni). Mešati neprestano dok se karamel ne ohladi, oko 10 minuta miskerom. Kada se smesa prohladi dodati seckane i prethodno malo propečene bademe (ili orašaste plodove po vašem izboru). Smesu od belanaca veoma brzo sjediniti sa bademima i istresti na pobrašnjeni papir za pečenje. Oblikovati rukama smesu u oblik pravougaonika i ostavite torrone da se suše preko noći. Narezati ih na kriške i služiti.