Svi recepti
Tri sladoleda na štapiću
Priprema sladoleda od cvekle, hibiskusa i kokosa:
Stavite vodu da provri sa šećerom, smanjite i pustite da se šećer istopi. Kesice čaja stavite u šoljicu pa ih prelijte šećernim sirupom. Ostavite tako 15-ak minuta pa izvadite kesice.
U blenderu pomešajte kokosovo mleko, sok od cvekle i šećerni sirup i miksajte tek toliko da se sve lepo poveže, najviše zbog kokosovog mleka. Ovo možete da radite i običnim mikserom.
Sipajte u kalupe za sladoled i zaledite. Nakon sat vremena izvadite kalupe i malo promešajte. Sok od cvekle će se deimično nataložiti po dnu pa je potrebno malo promešati da se lepo sjedini, s tim što ako volite da bude prošarano ovo možete i da preskočite. Vratite u friz i sačekajte još pola sata do sat vremena pa ubacite štapiće. Ostavite tako preko noći.
Priprema sladoleda od kivija i pomorandže:
U lončetu na tihom istopite šećer u vodi pa ostavite da se prohladi dok pripremite ostalo.
Pomorandžama skinite samo spoljašnjiu koru zajedno sa belim slojem i eventualnim košticama i ispasirajte dobro štapnim mikserom. Zatim dodajte i kivi i smiksajte. Dodajte šećer.
Sada je potrebno da probate smesu jer u zavisnosti od toga koliko je zrelo voće biće potrebno da se doda još šećera. Ili ne.
Sipajte smesu u kalupe za sladoled, zaledite i nakon nekog vremena kada masa prestane da bude jako tečna ubacite štapiće. Ostavite da se hladi preko noći.
Priprema sladoleda od pečenih borovnica i krem sira:
Borovnice stavite u pleh i pospite balzamikom i šećerom. Između ubacite grančice ruzmarina. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 30 minuta. Nakon prvih 15 minuta malo sve promešajte. Ako primetite da su borovnice pečene ranije, izvadite ih ranije iz rerne. Treba da budu džemaste. Stavite da se prohlade i izbacite ruzmarin.
U međuvremenu mikserom umutite slatku pavlaku i krem sir, ne mnogo, tek da se lepo pomeša. Probajte i ako želite dodajte kašičicu soka od limuna. Slatku pavlaku nije potrebno da ulupate u šlag pre dodavanja sira.
Umešajte pečene borovnice, sipajte u kalupe, ubacite štapiće i stavite u friz preko noći.