Svi recepti
Trostruki čokoladni čizkejk
- 400gr čokoladnog keksa
- 75gr maslaca
- 500gr kisele pavlake
- 300gr krem sira
- 4 supene kašike Sunoko šećera u prahu
- 300gr mlečne čokolade
- 100gr crne čokolade
- 100gr bele čokolade
Priprema:
Keks sitno samleti, potom dodati rastopljeni maslac i pomešati. Uzeti kalup za tortu, sa ivicama koje se mogu skidati. Poželjno je da mu prečnik nije više od 24cm. Na dno kalupa sipati masu od keksa I pritisnuti, tako da dobijemo formu kore. Ostaviti u frižideru 30 minuta da se stegne. U posudu sipati pavlaku, sir, Sunoko šećer i pažljivo promešati. Rastopiti mlečnu čokoladu, ostaviti je da se prohladi, pa potom dodati malo pavlake I mešati dok ne dobijete homogenu smesu. Sipati na koru od keksa i ostaviti da se stegne 4h. U druge dve posude, rastopiti crnu i belu čokoladu. Ostaviti da se ohlade i sipajte crnu čokoladu preko hladne smese u kalupu. Belu čokoladu staviti u špric i ocrtajte linije jednu do druge, preko crne čokolade. Uz pomoć štapića ili čačkalice paćljivo prelaziti preko belih linija kako bi napravili šare. Ceo kolač ostavite da se dobro stegne, potom izvadite iz kalupa.