Svi recepti

Umotani uskršnji kolač

Sastojci: 3 jaja 150g Sunoko šećera 150ml ulja 300g brašna 1 prašak za pecivo 1 vanil šećer 200ml jogurta 200g kandiranog ananasa Patišpanj: 7 jaja 7 kašika Sunoko šećera kašika brašna Premaz: 5 kašika marmelade od kajsija

Priprema:
Umutiti jaja, Sunoko šećer, vanilu i dodati jogurt i ulje. Promešati, a zatim dodati brašno prethodno sjedinjeno s praškom za pecivo. Sipati u podmazani pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Pečeni kolač izvaditi iz kalupa i ohladiti. Za patišpanj, odvojiti belanca od žumanaca, a zatim ih umutiti uz postepeno dodavanje Sunoko šećera. U umućena belanca dodati jedno po jedno žumance. Na kraju dodati brašno i lagano promešati. Smesu sipati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 13 minuta. Pečeni patišpanj, premazati marmeladom dok je još topao, a zatim odmah uviti oko kolača. Pre služenja posuti Sunoko šećerom u prahu.