Svi recepti

Umotani uskršnji kolač

Sastojci:

3 jaja

150g Sunoko šećera

150ml ulja

300g brašna

1 prašak za pecivo

1 vanil šećer

200ml jogurta

200g kandiranog ananasa

Patišpanj:

7 jaja

7 kašika Sunoko šećera

kašika brašna

Premaz:

5 kašika marmelade od kajsija

Priprema:
Umutiti jaja, Sunoko šećer, vanilu i dodati jogurt i ulje. Promešati, a zatim dodati brašno prethodno sjedinjeno s praškom za pecivo. Sipati u podmazani pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Pečeni kolač izvaditi iz kalupa i ohladiti. Za patišpanj, odvojiti belanca od žumanaca, a zatim ih umutiti uz postepeno dodavanje Sunoko šećera. U umućena belanca dodati jedno po jedno žumance. Na kraju dodati brašno i lagano promešati. Smesu sipati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 13 minuta. Pečeni patišpanj, premazati marmeladom dok je još topao, a zatim odmah uviti oko kolača. Pre služenja posuti Sunoko šećerom u prahu.